Veda House - Къща за чай и мъдрост
glassgreentea.jpg
начална страница
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини
Начало > София, ул. Гладстон 2 > Приключенско пътешествие в Непал (25 април - 11 май 2011)
  Събития | Меню
GSM
Оператор
Дневно меню
Дневно меню Пловдив
Събития
Събития Пловдив
Дневно меню
ул. Гладстон 2 За резервации 0882 108 108
Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >
Пловдив
ул. Г. Бенковски 50 За резервации 032 / 622 760
Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >

 

Приключенско пътешествие в Непал (25 април - 11 май 2011)
himalaya-3smallМили приятели, споделете с нас една незабравима разходка из древните Хималайски пътеки, по старите търговски пътища за Тибет сред най-високите върхове и най-величествените пейзажи на нашата планета. Ще се потопим в магията на древните будистки храмове, гърдите ни ще се изпълнят с дъха на стотици запалени ароматни пръчици, а очите ни ще заблестят с пламъчетата на безбройните свещи... 

Програмата:

1 ден: София - Делхи
Вечерта летим до Милано и от там поемаме с директен нощен полет към Делхи.

2 ден: Делхи - Катманду
Сутринта пристигаме в Делхи и на обяд летим за Катманду. Пристигаме в ранния следобед, настаняваме се в хотела и след кратка почивка се отправяме на разходка из Катманду - ще разгледаме известния Дурбар площад, древния дворец, храмът на Богинята Кумари, Хануман Дхока и храма Кастамандап, а след това ще опитаме непалската кухня на вкусна вечеря.
lake-fewa-and-pokhara
3 ден: Катманду - Покхара
Този ден ще летим до Покхара. След като се настаним ще имаме възможност за разходка край красивото езеро там, в което се отразяват високите химайалски върхове около долината на Покхара. Време за финална подготовка преди да започне нашия трек. 

4 ден: Покхара - Тиркхе Дхунга (1577м)

short-nepal-tours-stairs-ghorepaniСлед 45 км пътуване от Покхара през селата Науданра, Канре и Лумле, ще започнем нашия трек от Найапул. Пътеката води стръмно надолу към Биретхани (голямо селище на старинния търговски път между Тибет и Непал), а след това проследява източния бряг на река Бхурунгди Кхола през терасирани оризови полета чак до Тиркхе Дунга, където ще нощуваме.

 

5 ден: Тиркхе Дхунга - Гхорепани (2850м)

Пътеката пресича горски поток, а сетне се изкачва по стръмно каменно стълбище до голямото магарско селище Улери. Продължаваме през красиви гори и планински потоци до Нангетхани, а после до самия връх на прохода Гхорепани. Там ще нощуваме.
09_ulleri_steps
6 ден: Гхорепани - Тадапани
Рано сутринта тръгваме на преход до Пунхил (3195м), където ще видим наистина незабравим изгрев. От там можем да се насладим на пейзаж с повече от тридесет вечно-бели върхове, които съставляват цялия планински масив Анапурна. Ако времето е ясно се виждат върховете Дхаулагири I (8167м), Анапурна I (8019м) и Маналсу (8156м). Вижда се и клисурата Кали Гандаки, която е дълбока 6000м, както и транс-хималайските масиви, които определят границата с Тибет. Това е един от най-внушителните и спиращи дъха пейзажи в Непал. След като се насладим на гледката ще слезем към хижата за късна закуска преди да продължим за Гхорепани (2780м) - важна спирка по стария търговски път към Тибет. От там се спускаме през красиви гори до село Бантхани, а сетне Тадапани, където ще нощуваме.

7 ден: Тадапани - Чомрунг
От Тадапани, пътят ни върви надолу през гориста местност и по обед пристигаме в Чомрунг, което е Гурунгско село. Това е най-високо разположеното целогодишно селище в долината и има впечатляваща гледка към южната част на масива Анапурна и Мачапучаре. Тук ще прекараме нощта. 

8 ден: Чомрунг - хотел Хималая (2873м)
Пътят ни продължава около три часа към Кхулди Гхар и след това слиза стръмно надолу по каменистa пътека и стига до бамбукова горичка в дъното на клисурата. Все по западния бряг на реката преминаваме през пасището Томое. По пътечка през теснината на клисурата Панчен Барах минаваме покрай малък параклис. Пътят ни продължава нагоре към хотел Хималая, където нощуваме. 

9 ден: хотел Хималая - базов лагер Анапурна
annapurna-bcПрез първия един час на трека се движим по камениста пътека през гората, а след това по стръмното дефиле до връх Хинко на височина 2 960 м. По-нататък пътят ни пресича една клисура и стръмен склон, по който през зимата често се спускат лавини. Изкачваме се по големи морени и половин час по-късно достигаме връх Деурали на височина 3000 м. Пътеката ни продължава през местно светилище и плътно сгушена до високите скали пресича два широки стръмни склона, известни с лавините си. После се спускаме до Модхи Кхола и вървим покрай реката до Магар. От там се изкачваме отново по пътя на лавини, през морени и планински потоци към базовия лагер Мачапучре на височина 3480 м. 

От тук се разкрива изумителна панорама на върховете Хиунчули, Анапурна I, Анапурна III, Гангапурна и Мачапучре (6997м). 

anapurna
Продължаваме нагоре два часа до базовия лагер Анапурна на височина 3900м. Пътят ни минава покрай няколко овчарски колиби без покриви недалеч от морените. Този район е студен и ветровит, не е изключено да има и сняг. Ще прекараме нощта в базовия лагер Анапурна.

10 ден: базов лагер Анапурна - Бамбу
Ставаме рано сутринта, за малко изкачване и като награда величествен изгрев на високите върхове и закуска. Този дне ще стигнем до Бамбу, където ще прекараме нощта. 

11 ден: Бамбу - Джину Дада

chomrungСпускаме се по дълго каменисто стълбище през гориста местност чак до Кулди. Отново през гори и надолу продължаваме към Синуа, а от там още надолу по склона към Моди Кхола, завършвайки деня със стръмно изкачване към Чомрунг и спускане към Джину Дада, където има горещи минерални извори. Там ще прекараме нощта. 

 

 

12 ден: Джину Дада - Покхара
Пътеката ни води по брега на реката през терасираните полета на Сяули Базар до Наяпул, откъдето ще ни превозят обратно до Покхара. 

13 ден: Покхара - Читуанchitwan_rhino
Читуан е национален парк с изумителна природа и многообразие от животински видове. След като пристигнем и се настаним там, ще обядваме и ще идем да се запознаем със слоновете и да научим повече за тези едновременно огромни и изключително нежни същества. 

14 ден: Читуан
Ставаме рано сутринта, закусваме бързо и се втурваме в джунглата за ден изпълнен с приключения. Ще плуваме с кану сред кръвожадни крокодили, ще видим униклани птици и животни. След като обядваме ще прекараме следобеда в традиционно селище, където да се насладим на местната култура и традиции.

bhaktapur-0515 ден: Читуан - Катманду
Този ден се връщаме обратно в Катманду и ако са ни останали сили можем да се отдадем на разходки и пазар из центъра на града. 

16 ден: Катманду и Бхактапур
Този ден ще посветим на разходки в изветсни будистки храмове и величествени ступи. Подготвяме се за заминаване.

17 ден - Катманду - София

Сутринта излитаме от Катманду, обратно през Делхи и Милано и същия ден вечерта се прибираме в София. 


Както личи от програмата, за да се включите в това пътуване е нужно да сте в добра физическа форма, тъй като ни очакват планински преходи от по 6-8 часа на ден.

Цената е 1950 евро на човек и включва:
- всички самолетни билети и летищни такси от София до Катманду и обратно
- посрещане и изпращане от и до летището в Катманду
- целият транспорт в Непал - вътрешен полет до Покхара и автобуси
- настаняване в тризвездни хотели в Катманду и Покхара
- преспиване в лоджии (планински хижи) и пълен пансион по време на трека
- питейна вода и аптечка за първа помощ, както и шерпи, които носят багажа по време на трека
- трекинг пермит и такси за посещение на национални паркове
- настаняване и пълен пансион в националния парк Читуан, включително забавленията в джунглата и традиционното селище. 
- обиколка на Катманду и Бхактапур 

Цената НЕ включва:
- входна и изходна виза за Непал (общо $55)
- задължителна застраховка за пътуване в чужбина
- закуска, обяд и вечеря докато сме в Катхманду и Покхара (3 дни)
- входни такси за посещение на Бхактапур и будистките ступи
- джобни и бакшиши 

Крайният срок за записване е 20 март и най-късно тогава е нужно да подготвите и половината от сумата за пътешествието. Втората част от плащането е с краен срок 20 април. На 25 април вечерта тръгваме от летище София, а на 11 май вечерта кацаме обратно.

Очаквайте скоро информация за първата среща, на която ще се съберем да ви разкажем повече за пътуването и да отговорим на въпросите ви.

За допълнителна информация и записвания:
телефон: 0899 108108 или 0887 469 899
e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини

    Приятели      Слънце Луна    сп. Усури     Билкова аптека     Amba Style     Йога Дивали