Veda House - Къща за чай и мъдрост
tealeaf.jpg
начална страница
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини
Начало > София, ул. Гладстон 2 > Поклонническо пътуване в Индия
  Събития | Меню
GSM
Оператор
Дневно меню
Дневно меню Пловдив
Събития
Събития Пловдив
Дневно меню
ул. Гладстон 2 За резервации 0882 108 108
Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >
Пловдив
ул. Г. Бенковски 50 За резервации 032 / 622 760
Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >

 

Поклонническо пътуване в Индия

insenceЕла с нас в далечните мистични земи на древните мъдреци, сред пищни замъци и величествени храмове, малки улички и забързани рикши, святи места и не по-малко святи личности...

Това е едно пътуване, което ще те отведе навътре в собственото ти сърце и ще те срещне с теб самия, свалил маската на западната цивилизация. 


Програма:

Ден 1
Тръгваме от летище София с полет през Атина и Доха.

Ден 2
Пристигаме в Делхи рано сутринта, преди изгрев. Без да губим време се отправяме към Вриндаван и още предиобед се настаняваме в ашрама Мунгир Мандир. Там лично ще ни посрещне Садху Махараджа - един светец, отказал се от царските богатства на своя род, за да се посвети на Бога. След като хапнем и починем от пътуването ще отидем до храма на Шива - Гопешвара Махадев, където ще се помолим за благословии за посещението си по святите места. Следва вечеря с вкусна индийска храна в ашрамски стил и почивка. 

Ден 3
Денят започва със сутрешна йога програма. Следва поклонническа обиколка на святите места във Вриндаван. Ще се потопим дълбоко в атмосферата на това свещенно място крачейки из прашните му малки улички редом с другите поклонници, вдъхвайки аромата на запаления инсенс в храмовете по пътя ни и слушайки напевните мантри, които се носят из въздуха, докато сърцата ни забият в такт със звънките каратали и очите ни заблестят с пламъка на стотици запалени свещи.

Ден 4
Денят започва със сутрешна йога програма. След закуска ще посетим свещенният хълм Говардан, за който се вярва, че е бил едно от любимите места за забавление на Бог Кришна. Столетия наред тук се стичат хиляди поклонници всеки ден, за да се пречистят докосвайки се до това свято място. След това ще спрем да отдъхнем край езерото Кусум Саровар сред красиви каменни параклиси, многоброни малки храмове и горички от дървета кадамба. Вечерта се прибираме за вечеря и почивка в ашрама.

Ден 5
Денят започва със сутрешна йога програма. След закуска ще посетим някои от по-важните сред хилядите хамове във Вриндаван. Започвайки от Ранга Джи, който e внушителен с размера си и красивата градина с езеро, ще продължим към Говинда Дев, който напомня на европейска катедрала с величествената си архитектура и седем етажа, и накрая стигайки до храма Джайпур Мандир, също незабравим с архитектурното си великолепие и фасада от красив червен пясъчник. В тези великолепни храмове ще имаме шанса да усетим отдадеността на тълпите от поклонници, които насищат атмосферата със своята вяра и любов към Бога. След като се приберем за вкусен ашрамски обяд ще отидем на разходка с лодка по свещената река Ямуна. 

Ден 6
Целият ден ще прекараме в град Агра. Там ще посетим първо Тадж Махал - най-изумителият паметник на Моголската архитектура и символ на безсмъртната любов на един цар към неговата царица. След това ще се разходим из величествената Червена крепост, построена от император Акбар и ще се потопим в страната на приказките. Вечерта се прибираме в ашрама за вечеря и почивка.

Ден 7
Денят започва със сутрешна йога програма. След това ще посетим близкият град Матхура, родното място на Бог Кришна. Там ще разгледаме крепостта Кришна Джан Бхуми, където ще влезем в малката затворническа килия, където се е появил Бог преди повече от 5000 години. Ще посетим величественият бял храм Пагал Баба и красивия Бирла Мандир. След вечеря поемаме за нощно пътуване към Ришикеш.

Ден 8
Сутринта ще се събудим вече в Ришикеш - града на йогите. След като се настаним в хотела ще се разходим из града, сред многобройните красиви статуи и градини, малки магазинчета и много храмове по течението на свещенната Ганга. По залез ще участваме във вечерната огнена церемония за обожание на реката - Ганга Арати.

Ден 9
След закуска ще поемем нагоре в Хималаите по криволичещия път, който води до пещерата на мъдреца Васища. След като се върнем и отдъхнем от пътя ще се разходим по течението на Ганг, където изумрудено сините води на реката мият плажове от искрящ сребърен пясък. 

Ден 10
Предиобеда ще посветим на свободни разходки из Ришикеш и пазар. Тук могат да се намерят уникално красиви дрехи, бижута и други предмети на ниска цена. Който желае може да се включи в разходка из местните храмове, посветени основно на обожание на Шива. След като обядваме се отправяме към Харидвар. Тук ще разгледаме централната част на града и вечерта ще участваме във величествената огнена церемония за обожание на Ганга. Хиляди хора се събират всяка вечер още преди залез, с блеснали очи и ръце пълни с дарове за реката - цветя и светилници, които в миг се понасят по водите на Ганга под грандиозния съпровод на камбанен звън и ритмични гонгове, съпроводени с песнопения на Санскрит. След церемонията продължаваме обратно към Вриндаван.

Ден 11
Сутринта пристигаме във Вриндаван. Целият ден ще бъде свободен за почивка, разходки и пазар. Има още стотици храмове, които да бъдат посетени, многобройни малки дюкянчета с екзотични стоки, които не се предлагат никъде другаде по света, типични музикални инструменти и красиви пъстроцветни сарита.

Ден 12
Денят започва с последната сутрешна йога програма. След закуска ще посетим аюрведичен център. Там ще се разходим в градината, където се отглеждат разстенията, че научим за това как се приготвят билките и мехлемите, ще чуем уводна лекция за аюрведа и ще получим лична консултация със специалист. Ще опитаме аюрведични приготовления като лечебен чай и мармалад. Вечерта се прибираме в ашрама и се приготвяме за отпътуване на следващата сутрин.

Ден 13
Пристигаме в Делхи и прекарваме целия ден в разходка из Индийската столица. Тук съвременните технологии от западния свят съществуват заедно с духовността и културата от миналите столетия по един впечатляващ и незабравим начин. Вечерта е полетът ни обратно за София. 

Цената е 1350 евро
Тя включва самолетните билети, индийска виза, транспорта вътре в Индия, настаняване и храна през цялото пътуване, входни такси за всички паметници на културата и за посещението в аюрведичен център. Нужно е да си предвидите джобни пари единствено за подаръци и сувенири.

Краен срок за записване - 15 декември 2010

Ако имаш желание да си част от това приключение заедно с нас, пиши на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или се обади на телефон 0899 108 108, за да се наговорим за детайлите.

Галерия със снимки от пътуването тази година >>

 

 
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини

    Приятели      Слънце Луна    сп. Усури     Билкова аптека     Amba Style     Йога Дивали