Veda House - Къща за чай и мъдрост
image1.jpg
начална страница
—ъбити€Ќовини«а ча€ћеню етъринг—нимки«а нас онтактићагазини
Ќачало > „аено меню > зелен чай (класически)
  –°—К–±–Є—В–Є—П | –Ь–µ–љ—О
GSM
–Ю–њ–µ—А–∞—В–Њ—А
ƒневно меню
ƒневно меню ѕловдив
—ъбити€
—ъбити€ ѕловдив
ƒневно меню
ул. √ладстон 2 «а резервации 0882 108 108
–азгледай ц€лото меню¬иж къде се намира чайната >
ѕловдив
ул. √. Ѕенковски 50 «а резервации 032 / 622 760
–азгледай ц€лото меню¬иж къде се намира чайната >

 

—енча

ќсобено попул€рен в  итай, този чай е подход€щ за ежедневна употреба, както и за първи стъпки в света на зелени€ чай. Ћистенцата му са големи, остри и трошливи. ¬кусът му е мек и сладък.

Ќебесен храм - √ънпаудър

“радиционен китайски зелен чай, известен още като "«уча" и "ѕерлен чай". “ъй като е сушен във върт€щи се барабани, листенцата му са на стегнати топчета - знак за високо качество. ¬кусът му е мек и не-горчив.

„ун ћи

“ози чай има характерен силен вкус и остър аромат. ¬ превод "чун ми" означава "из€щна вежда" и описва типичната форма на листенцата му. —ертифициран органичен произход.

Ѕ€ла маймуна

“ози чай е отгледан в планините край ‘уджин, по непристъпно високи склонове. »звестен е още като маймунски чай, защото навремето само специално дресирани маймуни са събирали големите му мъхести листа. »ма характерен, но мек вкус с далечен меден нюанс. »стински празник за ценителите на класни€ зелен чай.

 

«елен чай от япони€

 укича

»зискан специалитет от печен зелен чай. ѕриготв€ от стеблата на чаените листенца "куки". Ѕогат на минерали, с ниско съдържание на кофеин. ¬кусът му е препечен, с дъх на какаов сладкиш. —ертифициран органичен произход.

Ѕанча

 ласически ежедневен чай, който €понците традиционно пи€т по време на хранене. Ѕогат на минерали, с ниско съдържание на кофеин. Ћистенцата са цели, остри и големи, подбрани от ниските стръкове на растението. ¬кусът е много мек, плътен и с лек дъх на трева. —ертифициран органичен произход.

√енмайча

"√енмайча" означава натурален ориз. “ози специалитет е приготвен от Ѕанча чай и печен белен ориз. ¬кусът му е мек, със сладък дъх на карамел. —ъдържанието на кофеин е много ниско, а €понците традиционно пи€т този чай в следобедните часове.

—енча ‘укуджу

—ъбиран през есента по планинските склонове край Ўизуока, този чай е приготвен по традицонната €понска рецепта за —енча - с леко опушване преди сушенето. “ова му придава характерен вкус, който се развива в устата дълго след като ча€т е изпит. ћаслинено-зелен на цв€т, силен и незабравим.

 
—ъбити€Ќовини«а ча€ћеню етъринг—нимки«а нас онтактићагазини

    ѕри€тели      —лънце Ћуна    сп. ”сури     Ѕилкова аптека     Amba Style     …ога ƒивали