Veda House - Къща за чай и мъдрост
tealeaf.jpg
начална страница
—ъбити€Ќовини«а ча€ћеню етъринг—нимки«а нас онтактићагазини
Ќачало > „аено меню > чай за ценители
  –°—К–±–Є—В–Є—П | –Ь–µ–љ—О
GSM
–Ю–њ–µ—А–∞—В–Њ—А
ƒневно меню
ƒневно меню ѕловдив
—ъбити€
—ъбити€ ѕловдив
ƒневно меню
ул. √ладстон 2 «а резервации 0882 108 108
–азгледай ц€лото меню¬иж къде се намира чайната >
ѕловдив
ул. √. Ѕенковски 50 «а резервации 032 / 622 760
–азгледай ц€лото меню¬иж къде се намира чайната >

 

ѕредстави си сънената планина рано сутринта, уютно сгушена в млечно-б€ла мъгла. ѕо зелените й склонове тихо се промъкват жени с цветни дрехи и големи сламени шапки. — бързи движени€ събират нежните връхчета на чаените храсти и пълн€т кошниците си. Ќа малките зелени листенца им предстои да преминат през най-различни състо€ни€, а сетне да преплават хил€ди километри в дървени сандъци докато стигнат ≈вропа. » тук, в н€кое малко чайниче отново да разгърнат мистични€ си вкус и аромат, за да понесат мислите ти обратно към далечната си родина...

—едни удобно и притаи дъх, защото следва селекци€ от най-добрите ни чайове.

ѕай ћу “ан

Ќай-попул€рни€т б€л чай в света, който идва от китайската провинци€ ‘уджиан. ÷ветът на листенцата му прелива във всички нюанси на зеленото, а вкусът му е дискретен и елегантен.

—ребърни »гли

¬ продлъжение на столети€ този чай е бил запазен само за китайското императорско семейство, затова често се среща под името "»мператорски чай". “ой се събира само два дни в годината през пролетта, обгърнат от ранната сутрешна мъгла. »зползва се единствено връхното листенце на растението, което е покрито с фин сребърен мъх. ¬кусът му е ефирен и мек като коприна.

Ѕ€ла маймуна

“ози чай е отгледан в планините край ‘уджин, по непристъпно високи склонове. »звестен е още като маймунски чай, защото навремето само специално дресирани маймуни са събирали големите му мъхести листа. »ма характерен, но мек вкус с далечен меден нюанс. »стински празник за ценителите на класни€ зелен чай.

—енча ‘укуджу

—ъбиран през есента по планинските склонове край Ўизуока, този чай е приготвен по традицонната €понска рецепта за —енча - с леко опушване преди сушенето. “ова му придава характерен вкус, който се развива в устата дълго след като ча€т е изпит. ћаслинено-зелен на цв€т, силен и незабравим.

 укича

»зискан специалитет от печен зелен чай. ѕриготв€ от стеблата на чаените листенца "куки". Ѕогат на минерали, с ниско съдържание на кофеин. ¬кусът му е препечен, с дъх на какаов сладкиш. —ертифициран органичен произход.

ћилки ќолонг

–€дък ќолонг специалитет от ‘уджиан, който се обработва ръчно по изключителен начин. ќще влажни, чаените листа се нагр€ват за кратко на млечна пара, ко€то запазва красиви€т им маслинено-зелен цв€т и придава специален сметанов аромат и плътен нежен вкус на готовата напитка.

«латен чай 

–одом от ёнан в югозападен  итай, този чай е отгледан на височина межди 1800 и 2100 м сред хладен климат и девствени гори. Ѕере се само в началото на месец април при благопри€тни климатични услови€ и се обработва по специален метод. »ма големи листа с много златни връхчета, силен пикантен и малцов аромат с опушени нотки в комбинаци€ с мек и земен вкус, типичен за чайовете от ёнан. —ертифициран органичен произход.

ƒаржелинг Premium FTGFOP1

јвтентичен силно ароматен ƒаржелинг, който се предлага за в къщи в малки дървени сандъчета. »ма красиви средно големи листа със зелени връхчета. “ъй като е събиран по време на втората реколта през месец май, има по-плътен и пикантен аромат. ¬кусът му е много мек. ќтива му мл€ко.

 

 
—ъбити€Ќовини«а ча€ћеню етъринг—нимки«а нас онтактићагазини

    ѕри€тели      —лънце Ћуна    сп. ”сури     Ѕилкова аптека     Amba Style     …ога ƒивали